UUTISET
Studiot vaanivat tietovuotojaan
Julkaistu 22.10.2009 06:06 | Päivitetty 22.10.2009 07:07
sielua
Kirjoittanut:

Suuret tv- ja elokuvastudiot ovat ryhtyneet vaanimaan työntekijöidensä nettisurffailua, erityisesti Twitterissä ja Facebookissa.

Syyt erikoiselle kaitsimiselle ovat viimeaikojen mehevät tietovuodot, joissa uutisia on lipsauteltu eetteriin ennen virallista lupaa. Näyttelijät ovat usein myös paljastaneet elokuvan tai tv-sarjan juonta etukäteen, joka on saanut studiopomot raivon partaalle. Internetissä on kiertänyt myös todellisia uutisankkoja, joista useimmat ovat lähtöisin näyttelijän tai kuvausryhmän “kaveripilasta” kuten kävi mm. Wolverinesta tutulle näyttelijä Tim Pocockille, joka “uutisoi” olevansa mukana vielä seuraavassakin osassa.

Viimeaikojen suurin “tietovuoto” oli eittämättä Paula Abdulin harkitsematon Twitter-lipsautus, jossa hän kertoi ennenaikaisesti lähtevänsä suositusta American Idols-sarjasta. Paljastus pisti tuotantoyhtiön tiedotusosaston hetkeksi täysin sekaisin.

Toki poikkeuksiakin on: Televisiojätti ABC on yllättäen kannustanut työntekijöitään twittaamaan, jopa yhtiön omilla nettisivuilla.

Lähde: Screen Rant
Kuva: Twitter/Facebook

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202