UUTISET
Stephen Sommers puolustaa G.I. Joea ja itseään
Julkaistu 11.08.2009 16:04 | Päivitetty 11.08.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Positiivisen ensiviikonlopun tuoton lippuluukuilla kerännyt G.I. Joe oli vielä joitakin päiviä sitten kaikkea muuta kuin varma kassamagneetti: elokuvaa esitettiin ennakkoon vain valikoivasti ja kriitikot tyrmäsivät sen lähes täydellisesti. Elokuvan ohjaaja Stephen Sommers on ollut avausviikonlopun jälkeen pelkkää hymyä.

”Reaktiot ympäri maailmaa ovat olleet häkellyttävän positiivisia”, hykertelee amerikkalainen blockbuster-ohjaaja Variety-lehden haastattelussa. ”Elokuva teki melkein 60 miljoonaa avausviikonloppunaan ja sai kaiken lisäksi A-luokituksen alle 25-vuotiaiden demografialta. Aivan sama mitä kriitikot sanovat, nimenomaan alle 25-vuotiaiden mielipide on se, millä on väliä.”

Sommers ei myönnä, että lähes pelkästään negatiivinen palaute ennen ensi-iltaa olisi masentanut häntä. ”Tiedän, että se kuulostaa kliseeltä, mutta en edes lue arvosteluita. Miksi lukisin? Kriitikot eivät pidä sellaisista elokuvista, joita minä teen. Kriitikot pitävät synkistä ja masentavista elokuvista. Kriitikot eivät ymmärrä elokuviani, heiltä puuttuu hauskuus-geeni.”

Haastattelussa Sommers paljastaa laskelmoivan asenteensa elokuvien tekemistä kohtaan: ”Eräs viisas ihminen antoi minulle aikoinaan neuvon. Hän sanoi, että miehet ja nuoret tulevat joka tapauksessa rakastamaan Muumio-elokuvaani, mutta keskittymällä elokuvan romanttiseen puoleen saisin myös naiset teatteriin. Siispä keskityin tarinan romanttiseen puoleen ja totta tosiaan, naisetkin saapuivat joukolla katsomaan elokuvaani.”

Paramount Pictures on jo ilmoittanut tekevänsä jatko-osan elokuvalle.

Lähde ja kuva: Variety

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202