UUTISET
Spielbergin DreamWorks Studios pelastui
Julkaistu 17.07.2009 13:01 | Päivitetty 30.07.2009 08:08
sielua
Kirjoittanut:

Steven Spielbergin, Jeffrey Katzenbergin ja David Geffenin perustama DreamWorks Studios ei sittenkään lopeta elokuvien tuottamista. Kolmikon vuonna 1994 perustama kunnianhimoinen elokuvastudio oli lakata olemasta vuonna 2008, kun yhteistyö Paramount Picturesin kanssa kariutui ja jätti DreamWorksin pahasti velkaantuneeksi. Meneillään olleet hankkeet päätettiin viedä loppuun, mutta tulevasta ei ollut tietoa. Spielberg joutui sijoittamaan omia henkilökohtaisia varojaan toistakymmentä miljoonaa pelastaakseen yhtiön oikeudet useisiin elokuviin.

Nyt DreamWorks on kuitenkin saanut 825 miljoonaa dollaria sijoitusrahaa, jonka turvin elokuvastudio voi jatkaa elokuvien tuottamista. Uusina yhteistyökumppaneina ovat The Walt Disney Company ja intialainen Reliance Big Entertainment.

DreamWorks tiedotti asiasta: ”Näillä varoilla DreamWorks aloittaa taas elokuvien tuottamisen ja aikoo tuottaa viidestä kuuteen elokuvaa vuodessa. Ensimmäinen uusi tuotanto aloitetaan tänä vuonna ja vanhat viedään loppuun. Disney tulee hoitamaan elokuvien markkinoinnin ja levittämisen ympäri maailmaa, paitsi Intiassa oikeudet ovat Reliancella.”

DreamWorks on tuottanut vuosien varrella valtavan määrän laadukkaita ja menestyksekkäitä elokuvia, kuten Pelastakaa sotamies Ryan (1997), Gladiaattori (2000), Minority report (2002), Dreamgirls (2006), Transformers 1 & 2 (2007 & 2009) ja Revolutionary Road (2008). Animaatioiden puolella menestystä on tullut myös kiitettävästi: esimerkiksi Shrek -, ja Madagascar -elokuvasarjojen taustalta löytyy DreamWorks. Yhteensä DreamWorks on tuottanut reippaasti yli sata elokuvaa.

DreamWorksilla on kehitteillä useita melkoisen varmoja menestyselokuvia, mm. The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn , Kung Fu Panda 2 ja Shrekin jatko-osat 4 ja 5.

Lähde ja kuva: IMDB

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202