UUTISET
Slummien miljonääri-lapsi kadulle
Julkaistu 15.05.2009 14:02 | Päivitetty 15.05.2009 14:02
sielua
Kirjoittanut:

Slummien miljonääri tuli, näki ja voitti kahdeksan (!) Oscar-pystiä. Sittemminkään Danny Boylen ohjaamalla draamalla ei ole mennyt lainkaan huonosti, sillä lippuluukuilla tiliä on syntynyt jo yli 300 miljoonaa taalaa.

Luulisi, että elokuvan näyttelijöillä menee hyvin. Vaan ei mene, sillä kuvassa oleva lapsi, Azharuddin Mohammed Ismail, joka näytteli elokuvassa Dev Patelin roolihahmoa nuorempana, on nyt joutunut perheensä kanssa kadulle. Puskutraktorit ovat nimittäin jyränneet perheen kodin Mumbaissa maan tasalle.

Kaupungin viranomaisten vastine on tyly: asuinkortteli jyrättiin varotoimenpiteenä tulevaa monsuunikautta silmällä pitäen. Ismailin perheellä ei ollut esittää omistusoikeutta, joten esteitä jyräämiselle ei liiemmin ollut.

Saman kohtalon ovat kokeneet useat muutkin elokuvassa mukana olleet lapsinäyttelijät. Kysymys kuuluukin: kuinka paljon mahtavat kahdeksan Oscaria lämmittää?

Lähde: Defamer

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202