UUTISET
Skavabölen pojat voittoisa Aasiassa
Julkaistu 16.10.2009 15:03 | Päivitetty 16.10.2009 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Zaida Bergrothin esikoiselokuva Skavabölen pojat on voittanut pääpalkinnon Pusanin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Koreassa. Pusania pidetään Aasian merkittävimpänä elokuvafestivaalina, ns. ”Aasian Cannesina”. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 14. kerran 8.–16. lokakuuta.

Elokuva kilpaili festivaalilla Flash Forward -kilpailusarjassa. Flash Forward on Pusanin festivaalin uusi palkintokategoria, jonka tarkoituksena on löytää uusia lahjakkaita elokuvantekijöitä. Pääpalkinnon otti 16.10. vastaan ohjaaja Zaida Bergroth. Palkinnon arvo on 20 000 dollaria. Tuomaristo perusteli valintaa sillä, että Skavabölen pojat –elokuvan tarinankerronta, näytteleminen ja ohjaus on huolella tehtyä ja osoitus naisohjaajan hienovaraisuudesta sekä vahvasta kokonaisuuden hallinnasta.

“Olemme todella innoissamme pääpalkinnosta, varsinkin kun kyseessä on vasta elokuvan ensimmäinen kansainvälinen festivaali. On hienoa, että suomalaisen perheen tarina koskettaa myös ulkomailla. Tämä lisää selvästi elokuvan tulevia festivaaliosallistumisia ja toivottavasti myös kaupallista myyntiä”, iloitsee tuottaja Jarkko Hentula Juonifilmistä.

Lue myös: Skavabölen pojat arvostelu

Lähde: FS Filmin lehdistötiedote
Kuva: FS Film (Skavabölen pojat, 2009)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202