UUTISET
Saksalaisoikeus: kannibalismi-leffa levitykseen
Julkaistu 28.05.2009 14:02 | Päivitetty 28.05.2009 14:02
sielua
Kirjoittanut:

Saksalaisoikeuksissa neljä vuotta vatvottu levityskiista kannibalismia käsittelevästä Rohtenburg (aka. Grimm Love) elokuvasta on saanut viimeisen tuomion: elokuvaa voi vihdoinkin näyttää myös germaaneille.

Löyhästi pahamaineisen saksalaisen kannibaalin Armin Meiwesin elämään perustuva elokuva vedettiin kotimaassaan oikeuden päätöksellä pois levityksestä kun Meiwes haastoi tuotantoyhtiön käräjille. Meiwes väitti, että elokuva rikkoo hänen oikeuksiaan. Neljän vuoden käsittelyn tulos oli lopulta se, että taiteilijanvapaus ajaa kannibalin omien oikeuksien yli.

Meiwes itse istuu tällä hetkellä elinkautista tuomiota. Häkki heilahti murhasta ja “treffikumppanin” syömisestä.

Useita kansainvälisiäkin palkintoja voittanut kauhudraama Rohtenburg valmistui virallisesti jo vuonna 2006. Sen on ohjannut Martin Weisz ja pääosissa nähdään mm. Thomas Kretschmann (kuvassa) ja Keri Russell. Suomeen elokuva rantautui jo kaksi vuotta sitten nimellä Grimm Love – Rohtenburgin kannibaali. Suomen levityksestä vastaa Future Film ja ainakin cdon.fi verkkokauppa myy tätä kohuelokuvaa tarjoushintaan, mikäli kiinnostus nyt heräsi.

Lähde: Yahoo! Movies
Kuva: Future Film

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202