UUTISET
Romeron klassikko uusiksi 3D:nä
Julkaistu 17.09.2009 19:07 | Päivitetty 17.09.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Legendaarisen kulttiohjaaja George A. Romeron vuoden 1968 hengentuotteesta, kauhuklassikko Night of the Living Deadistä ollaan puuhastelemassa uusintaversiota. Mistä tahansa räpellyksestä ei ole kyse, sillä zombie-pelottelu olisi tarkoitus uusia viimeisimmällä 3D-tekniikalla.

Asialla on ohjaajana paremmin tunnettu Simon West, joka tällä kertaa keskittyy tuottamiseen. Ohjaajan puikkoihin tarttuu Westin suojatti, keltanokka Zedediah de Soto. Käsikirjoituksesta vastaa David R. Schwartz yhdessä de Soton kanssa.

Projekti kantaa nimeä Night of the Living Dead: Origins ja elokuvassa keskitytään hahmojen parempaan taustoittamiseen. Tuotantotiimi lupaa myös aivan uudenlaisia CGI-tehosteita.

Night of the Living Dead on ollut jo pitkään ns. vapaata riistaa: tekijäinoikeuskömmähdyksen vuoksi kukaan ei oikeastaan omista elokuvaa, vaan kuka tahansa voi työstää siitä mieleisensä version. Sama pätee periaatteessa myös levitykseen. Alkuperäistä versiota on Suomessa DVD:lle tuonut mm. Pan Vision.

Lähde: Beyond Hollywood
Kuva: Pan Vision (Night of the Living Dead, 1968)

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202