UUTISET
"Nicole Kidman on Rabbit Holessa elämänsä vedossa"
Julkaistu 17.02.2011 02:02 | Päivitetty 17.02.2011 02:02
sielua
Kirjoittanut:

Kuva: © Olympus Pictures, Blossom Films, Odd Lot Entertainment

Perjantaina 18.2. Suomen ensi-iltansa saa David Lindsay-Abairen Pulitzer-palkittuun näytelmään perustuva elokuva lapsensa menettävästä pariskunnasta. Rabbit Holen ohjaajanpallilla istuu kulttisuosiota nauttivan Hedwig and the Angry Inchin kirjoittaja-ohjaaja John Cameron-Mitchell.

- Rabbit Hole on ennen kaikkea Nicole Kidmanin elokuva. Suoritus saattaa hyvin olla Eyes Wide Shutin ohella uran paras. Kidman näyttelee minimoiduin elein, kuin pakottaen kontrollin maskin pysymään kasvoillaan. Alla on herkkyyttä, joka nousee fantasioiden ottopojan roolin saavan Jasonin seurassa ja vihaa, josta saavat osansa äiti, sisko ja mies, kirjoittaa elokuvan arvionut Aleksi Salonen.

- Cameron-Mitchell kertoo tarinan ehdoilla, eikä aiempien töiden revittelystä ole merkkejä. Kuvat ovat rauhallisia ja eloisia, ne helpottavat emotionaalista raskautta. Eheytyminen ei ole selviö edes lopussa. Kuten oikeassa elämässä, huomio on matkassa, päämäärä on tuntematon.

Lue koko arvio »

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202