UUTISET
Postia pappi Jaakobille katsotuin kotimainen
Julkaistu 14.04.2009 17:05 | Päivitetty 14.04.2009 18:06
sielua
Kirjoittanut:

Klaus Härön ohjaama elokuva valloittaa elokuvateattereissa ja Postia pappi Jaakobille on jo toista viikonloppua Suomen katsotuin kotimainen elokuva. Se on saavuttanut 11 päivässä 19 275 katsojaa ja sen katsojamäärä nousi toisena viikonloppuna (10.-12.4.) peräti 28% verrattuna ensi-iltaviikonloppuun. Suuren suosion ja kysynnän vuoksi elokuvan alkuperäistä 13 kappaleen kopiomäärää on harvinaislaatuisesti nostettu ensi-illan jälkeen jo kahteen otteeseen: ensin kolmella ja nyt neljällä kopiolla. Elokuvan kopiomäärä nousee ensi perjantaina 20:een.

Elokuvan tuottaja Kinotar ja levittäjä Nordisk Film ovat innostuneita tämän eurooppalaisen laatudraaman saamasta huimasta suosiosta. “Tällä hetkellä näyttää siltä että elokuva tulee ylittämään sille asetetut katsojatavoitteet reilusti ja ennustan Härön elokuvalle pitkää elinkaarta elokuvateattereissa”, iloitsee myyntipäällikkö Petri Viljanen Nordiskilta. “Olemme saaneet runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja ulkomailta ja neuvotelleet elokuvan teatterilevityksestä ja TV-myynnistä. Kaukaisimmat tiedustelut ovat tulleet Australiasta”, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Postia pappi Jaakobille on saanut enemmän palautetta kotisivujensa, nordiskfilm.fi sivuston kautta, kuin mikään muu elokuva. Positiivista palautetta elokuvan nähneiltä ihmisiltä tippuu levittäjän sähköpostiin ja tekijöille päivittäin. Suomen elokuvasäätiön teettämässä ensi-ilta yleisön katsojatutkimuksessa 82% piti elokuvaa loistavana tai erittäin hyvänä ja peräti 92% elokuvan nähneistä suosittelisi sitä ystävilleen. Myös elokuvakriitikot antoivat elokuvalle erittäin suosiolliset arvostelut.

Postia pappi Jaakobille on Klaus Härön (Äideistä parhain, Näkymätön Elina, Uusi ihminen) ohjaama lämminhenkinen ja koskettava elokuva sokeasta pappi Jaakobista ja armahdetusta vangista, Leilasta. Klaus Härö on käsikirjoittanut elokuvan Jaana Makkosen alkuperäistekstin pohjalta ja pääosissa nähdään Heikki Nousiainen ja Kaarina Hazard. Elokuva on kuvattu Kokemäellä, Vammalassa ja Hattulassa.

Teksti Nordisk Filmin tiedotteesta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Just Mercy

Marvel-starat vasaroivat oikeudenmukaisuuden repsottavaa vaakaa tasapainoon 80-luvun rasistisessa Alabamassa.

Teräsleidit

Väsyneen vanhuuden kahleet katkeavat tien päällä, kun näyttelijälegendat saavat viinaa, vientiä ja vastauksia.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202