UUTISET
Parhaan elokuvan palkinto Postia pappi Jaakobille
Julkaistu 16.11.2009 08:08 | Päivitetty 16.11.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Klaus Härön Postia pappi Jaakobille on voittanut pääpalkinnon Mannheim-Heidelberg kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Saksassa. Palkinto jaettiin festivaalin päätösgaalassa sunnuntai-iltana 15.11. ja sen vastaanottivat ohjaajan puolesta elokuvan tuottajat Lasse Saarinen ja Rimbo Salomaa.

The International Filmfestival Mannheim-Heidelberg on järjestetty vuodesta 1952 lähtien. Festivaali tunnetaan erityisesti uusien ohjaajien löytäjänä ja järjestäjät pitävät festivaalille hyväksyttävien elokuvien erittäin korkeasta laatutasosta tiukasti kiinni.

Posti pappi Jaakobille on kutsuttu lukuisille elokuvafestivaaleille ympäri maailmaa joista marraskuussa vielä vuorossa ovat mm. Scanorama Vilnassa ja Cairo International Film Festival. Elokuva on myös Suomen virallinen Oscar-ehdokas.

Postia pappi Jaakobille on saanut Suomessa jo yli 91 000 katsojaa elokuvateattereissa ja pyörii niissä edelleen kaikilla kopioilla. Elokuvan DVD julkaistiin 6.11.2009 ja se on ensimmäinen myyntiDVD, jossa on suomenkielinen kuvailu näkövammaisille.

Lähde ja kuva: Nordisk Film

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202