UUTISET
Oscar-voittaja Roman Polanski pidätettiin!
Julkaistu 27.09.2009 15:03 | Päivitetty 27.09.2009 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Oscar-palkittu elokuvaohjaaja Roman Polanski, 76, on pidätetty Sveitsissä yli 30 vuoden takaisesta rikoksesta: Polanski myönsi vuonna 1978 tapahtuneen lapseen sekaantumisen, mutta pakeni lain pitkää kouraa Ranskaan. Aiemmin tänä vuonna Kalifornian oikeus kumosi ohjaajaveteraanin vetoomuksen syytteiden hylkäämiseksi.

Polanskin kohuttu pidätys tapahtui lauantaina Zürichissä, jonne hän oli matkustanut Zurich Film Festivalin pyynnöstä. Polanskin ohjausuraa oli tarkoitus juhlistaa palkinnolla ja esittelemällä hänen tuotantoaan vuosien varrelta. Viranomaiset olivat kuitenkin virittäneet Ranskasta poistuneelle Polanskille ansan. Pidätyksen takana oli Yhdysvaltojen oikeuslaitos, joka oli pyytänyt operaatioon Sveitsin poliisilta virka-apua. Polanskia uhkaa nyt jopa 50 vuoden vankeustuomio!

Zurich Film Festivalin edustajan mukaan Polanskin pidätys oli shokki, mutta he aikovat kaikesta huolimatta jatkaa ennalta ilmoitetun ohjelman mukaisesti.

Lue myös: Roman Polanski pelkää yhä pidätystä (05.05.)

Lähde: FilmShaft
Kuva: IMDB

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202