UUTISET
Oscar-palkittu ohjaaja-säveltäjä syytettynä 11 raiskauksesta
Julkaistu 24.06.2009 11:11 | Päivitetty 24.06.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

You Light Up My Life -elokuvan ohjannutta ja sen samannimisestä tunnuslaulusta Oscarin voittanutta Joseph Brooksia syytetään raiskauksesta. Mies on uutisen mukaan raiskannut peräti 11 naista houkuttelemalla nämä asuntoonsa lupailemalla heille elokuvaroolia.

Brooks oli jättänyt Internetiin mainoksen, jossa hän haki naisia koe-esiintymiseen. Kriteereinä olivat 18-30 vuoden ikä sekä hyvä ulkonäkö. Perille saapuneet naiset Brooks painosti seksiin joko juottamalla heidät humalaan tai uhkailemalla.

Raiskaukset tapahtuivat vuosien 2005 ja 2008 välillä, ja mukana juonessa oli Brooksin henkilökohtainen avustaja Shawni Lucier. Nainen valitsi uhrit, haastatteli heitä ja järjesti heidän lentonsa. Ohjaaja itse kustansi naisten matkat luokseen.

Epäilykset ohjaaja-säveltäjää kohtaan nousivat, kun yksi uhreista meni sairaalaan ja kertoi tapahtuneesta. Myös toinen nainen oli tehnyt valituksen viranomaisille viime vuoden puolella.

71-vuotias Brooks on kieltänyt syytökset ja vedonnut syyttömyyteensä. Miestä syytetään mm. raiskauksesta, seksirikoksesta ja pahoinpitelystä, ja häntä saattaa odottaa jopa 25 vuoden vankeustuomio. Brooksin asianajaja Jeff Hoffman kertoo päämiehensä kieltävän kaikki syytökset ja “luottavan oikeusjärjestelmään”.

Brooks voitti Oscarin vuonna 1978 parhaasta alkuperäisestä laulusta You Light Up My Life -elokuvaansa. Teos on harvan muistama, eikä Brooks ole urallaan sittemminkään saanut aikaan mitään huomionarvoista.

Lähde: Times Online
Kuva: AP Photo / Louis Lanzano

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Just Mercy

Marvel-starat vasaroivat oikeudenmukaisuuden repsottavaa vaakaa tasapainoon 80-luvun rasistisessa Alabamassa.

Teräsleidit

Väsyneen vanhuuden kahleet katkeavat tien päällä, kun näyttelijälegendat saavat viinaa, vientiä ja vastauksia.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202