UUTISET
Oscar-gaalan ”paras elokuva”-kategoria laajenee
Julkaistu 25.06.2009 17:05 | Päivitetty 25.06.2009 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Oscar-gaalassa parhaan elokuvan tittelistä kilpailee tulevaisuudessa kymmenen elokuvaa viiden sijasta. Oscar-akatemian puheenjohtaja Sid Ganis kertoi keskiviikkona 24.6. pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että ”Muutos tekee gaalasta entistä mielenkiintoisemman.”

Ganis myös spekuloi, että kategorian laajentaminen tulee toivottavasti tuomaan kisaan enemmän toisistaan poikkeavia elokuvia: ”Mukaan voisi nyt mahtua dokumentti, vieraskielinen elokuva, animoitu elokuva tai jopa komedia.”

Akatemian keskuudessa uutinen on otettu vastaan varovaisen positiivisesti. Useimpien mielestä muutos tekee gaalasta mielenkiintoisemman ja tuo lisää vaihtelua elokuvien listaan, niinpä myös useammat elokuvat tulevat hyötymään ”Oscar-nosteesta” lippuluukulla. Toisaalta, on yhtä mahdollista, että laajentuminen ei tuo merkittävää vaihtelua kategoriaan, vaan lisää vain uusia nimekkäitä ja hyvin lippuluukulla pärjänneitä elokuvia mukaan kisaan. Jännityksen merkittävä kohoaminen itse gaalassakaan ei ole itsestään selvää, sillä aikaisempina vuosinakin selkeitä voittaja-ehdokkaita on ollut 1-3.

Kymmenen ehdokkaan paras elokuva-kategoria ei ole ennen kuulumaton asia himotuiden kultaisten patsaiden historiassa. Vuosina 1931-43 kategoriassa oli niin ikään kymmenen ehdokasta.

Lähde ja kuva: Variety

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202