UUTISET
Night Visions-leffafestari 28.10.-1.11.2009
Julkaistu 13.10.2009 08:08 | Päivitetty 13.10.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Night Visions -festivaali laajenee lokakuussa 2009 viiden päivän mittaiseksi. Perinteisen lauantain ja sunnuntain välisen Night Visions -elokuvamaratoniyön lisäksi yleisölle tarjoillaan nyt lukuisia näytöksiä myös festivaaliviikon arki-iltoina alkuillan parhaina esitysaikoina 28.10.-1.11.2009. Tapahtumapaikkana toimii valtakunnan vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri Maxim Helsingin Kluuvikadulla.

Festivaalin kunniavieraaksi saapuu amerikkalainen näyttelijä, avantgarde-elokuvantekijä ja kulttihahmo Crispin Glover. Festivaalin avajaispäivää juhlistaa porilaisohjaaja Visa Mäkisen legendaarisen finnsploitaatio-klassikon Yön saalistajien 25-vuotisjuhlanäytös. Lisäksi ohjelmistossa nähdään jälleen fantasia-, kauhu- ja science fiction -elokuvan odotetuimpia uutuuksia kymmenestä eri maasta sekä Suomen ensiesityksiä kulttiklassikoista 35 mm filmillä.

Tapahtuman lipunmyynti alkoi perjantaina 9.syyskuuta. Yksittäisiä lippuja voi ostaa Finnkinon verkkokaupasta sekä -teattereista. Sarjakortteja myydään Eerikinkadun Filmifriikissä, Pienessä elokuvakaupassa ja Finnkinon Maximissa. Kaikkien Night Visions -festivaalielokuvien ikäraja on 18 vuotta.

Lähde: Finnkino
Kuva: Pan vision

Lue arvostelut ja hanki omaksi koko Visa Mäkinen Collection

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202