UUTISET
Night Visions-leffafestari 28.10.-1.11.2009
Julkaistu 13.10.2009 08:08 | Päivitetty 13.10.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Night Visions -festivaali laajenee lokakuussa 2009 viiden päivän mittaiseksi. Perinteisen lauantain ja sunnuntain välisen Night Visions -elokuvamaratoniyön lisäksi yleisölle tarjoillaan nyt lukuisia näytöksiä myös festivaaliviikon arki-iltoina alkuillan parhaina esitysaikoina 28.10.-1.11.2009. Tapahtumapaikkana toimii valtakunnan vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri Maxim Helsingin Kluuvikadulla.

Festivaalin kunniavieraaksi saapuu amerikkalainen näyttelijä, avantgarde-elokuvantekijä ja kulttihahmo Crispin Glover. Festivaalin avajaispäivää juhlistaa porilaisohjaaja Visa Mäkisen legendaarisen finnsploitaatio-klassikon Yön saalistajien 25-vuotisjuhlanäytös. Lisäksi ohjelmistossa nähdään jälleen fantasia-, kauhu- ja science fiction -elokuvan odotetuimpia uutuuksia kymmenestä eri maasta sekä Suomen ensiesityksiä kulttiklassikoista 35 mm filmillä.

Tapahtuman lipunmyynti alkoi perjantaina 9.syyskuuta. Yksittäisiä lippuja voi ostaa Finnkinon verkkokaupasta sekä -teattereista. Sarjakortteja myydään Eerikinkadun Filmifriikissä, Pienessä elokuvakaupassa ja Finnkinon Maximissa. Kaikkien Night Visions -festivaalielokuvien ikäraja on 18 vuotta.

Lähde: Finnkino
Kuva: Pan vision

Lue arvostelut ja hanki omaksi koko Visa Mäkinen Collection

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202