UUTISET
Muumi-elokuva valloittaa maailmaa
Julkaistu 09.06.2009 13:01 | Päivitetty 09.06.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

Muumi ja vaarallinen juhannus on saanut vahvan avauksen Puolan elokuvateattereissa. Animaatio sai ensi-iltansa Puolassa 15. toukokuuta. Elokuvaa levitetään siellä 80 kopiolla ja se on saanut erinomaisen vastaanoton. Tähän mennessä elokuvalla on ollut Puolassa jo yli 63 000 katsojaa.

Muumi ja vaarallinen juhannus on saanut ensi-iltansa Puolan lisäksi jo Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa. Seuraavana elokuva nähdään valkokankaalla Virossa kesäkuussa ja Japanissa elokuussa sekä myöhemmin tänä vuonna Liettuassa ja Latviassa. Elokuvaoikeudet myytiin Cannesin elokuvafestivaaleilla myös Ranskaan, missä se julkaistaan marraskuussa. Lisäksi se on saamassa laajan elokuvateatterilevityksen Venäjällä. Elokuva on myös myyty jo useisiin maihin DVD- ja tv-levitykseen.

Muumi ja vaarallinen juhannus julkaistiin Suomessa huhtikuussa 2008. Elokuvan on ohjannut Maria Lindberg ja käsikirjoituksesta vastasivat Minna Karvonen ja Iivo Baric. Elokuva perustuu 70-80 –luvun taitteessa tuotettuun Muumien maailma –animaatiosarjaan. Elokuva on kuvamaailmaltaan huikaiseva ja Tove Jansson oli itse taiteellisesti vahvasti mukana animaation suunnittelussa.

Lähde ja kuva: FS Film lehdistötiedote

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202