UUTISET
Muukalainen sai ensi-iltansa Saksassa
Julkaistu 30.10.2009 07:07 | Päivitetty 30.10.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Ohjaaja-käsikirjoittaja Jukka-Pekka Valkeapään palkittu esikoiselokuva Muukalainen sai ensi-iltansa Kölnin Kunst Film Biennale-taide-elokuvabiennaalissa 29. lokakuuta. Elokuvateatterilevitykseen Muukalainen lähtee Saksassa 5. marraskuuta noin 10 kopiolla.

Muukalaisen maailmanensi-ilta oli Venetsian elokuvajuhlilla elokuussa 2008 ja elokuvateattereissa kotimaassa tammikuussa 2009. Tämän jälkeen se on valittu lukuisille festivaaleille ympäri maailman. Alkuvuonna Muukalainen palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla sekä parhaana elokuvana että parhaasta kuvauksesta (Tuomo Hutri), ja aiemmin tänä syksynä Jukka-Pekka Valkeapäälle myönnettiin arvostettu Vuoden elokuvaohjaaja-palkinto, jonka jakaa vuosittain elokuvaohjaajaliitto SELO ry. Elokuva julkaistiin DVD:nä Suomessa elokuussa 2009.

Lähde ja kuva: Sandrew Metronome

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202