UUTISET
Miten tehdä elokuva 54:llä eurolla?
Julkaistu 28.07.2009 18:06 | Päivitetty 28.07.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Harrastelijaohjaaja Marc Price teki mahdottomasta mahdollisen ja tuotti täyspitkän kauhuelokuvan vaivaisella 54:n euron budjetilla. Tuotos ei myöskään jäänyt pöytälaatikkoon pölyttymään, sillä se oli näyttävästi esillä mm. toukokuussa järjestetyillä Cannesin filmifestivaaleilla.

Daily Mail otti selvää miten ihmeessä elokuva tehdään näin pienellä budjetilla.

“Suurin osa rahoista paloi sorkkarautaan, videokasetteihin, teehen ja kekseihin” virnistää ohjaaja/käsikirjoittaja Price.

Colin nimeä kantava kauhupätkä kuvattiin 18:ssa kuukaudessa Pricen ja hänen ystäviensä vapaa-aikana. Kuvauksissa käytettiin kymmenen vuotta vanhaa videokameraa ja se editoitiin yöaikaan Pricen kannettavalla tietokoneella. Elokuvan vapaaehtoiset Price löysi nykypäivän viidakkorummun eli Facebookin avulla: “Yhtäkkiä meillä oli yli sata nimeä enkä oikein vieläkään tiedä miten kaikki tapahtui. Teimme kuitenkin kaikille selväksi, että meillä ei ole budjettia ja että jokaisen pitää tuoda omat eväänsä” Price naurahtaa.

“Kun näin elokuvan, en uskonut, että sen budjetti oli mitä se oli” kertoo elokuva-alalla työskentelevä Helen Grace, joka ensimmäisenä suostutteli Pricen viemään elokuvansa Cannesiin.

Tuhkimotarina ei suinkaan päättynyt Cannesin parrasvaloihin, sillä nyt Pricen hengenluomuksella on merkittävä julkaisusopimus, joka kattaa ainakin ensialkuun Iso-Britannian. Virallinen ensi-ilta on Halloweenin aikaan lokakuussa. Suomen julkaisijaa tai julkaisupäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

“Toivon seuraavaksi löytäväni rahoituksen uuteen elokuvaani. Olisi hienoa tarjota hieman parempia keksejä kuvaustauoilla” Price tokaisee.

Lue koko haastattelu Daily Mail lehden verkkosivuilta.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Nowhere Fast Productions (Colin, 2008)

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202