UUTISET
Miesten vuorolle merkittävä kansainvälinen palkinto
Julkaistu 12.05.2010 16:04 | Päivitetty 12.05.2010 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Miesten vuoro-dokumentti on saanut merkittävän kansainvälisen elokuvapalkinnon. Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama elokuva palkittiin pääpalkinnolla Israelin Tel Avivissa Doc Aviv -festivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa.

Doc Aviv on vuosittain järjestettävä dokumenttielokuvafestivaali, joka järjestettiin nyt 12. kerran. Festivaalin ohjelmisto koostuu israelilaisista ja kansainvälisistä elokuvista.

Miesten vuoro on palkittu aiemmin Tampereen elokuvajuhlilla ja Visions du Réel -festivaalilla. Se kilpailee parhaillaan myös Varsovan Planete Doc Review -festivaalin pääkilpailusarjassa.

Dokumentin televisioesitysoikeudet on myyty Ranskaan, Saksaan, Ruotsiin ja Viroon. Se nähdään elokuvateattereissa ainakin Ruotsissa ja Puolassa. Miesten vuoro pyörii parhaillaan myös Suomen elokuvateattereissa. Dokumentti on kerännyt vajaassa seitsemässä viikossa dokumenttielokuvalle poikkeukselliset 19 000 katsojaa.

Lähde: Episodi, kuva: Nordisk Film

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202