UUTISET
Michael Jackson uusii Heath Ledgerin tempun?
Julkaistu 31.10.2009 15:03 | Päivitetty 31.10.2009 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Elokuvaväki pitkin poikin maapalloa kuiskuttelee kiivaasti Michael Jacksonille postuumisti annettavien palkintojen puolesta. Samaan aikaan jo yli 20 miljoonaa dollaria lipputuloina kahminut This Is It -dokumentti jatkaa maailmanvalloitustaan.

“Se on upein elokuva, jonka olen koskaan nähnyt!”, hehkuttaa näyttelijätär-diiva Elizabeth Taylor ja lisää: “Elokuvan pitäisi olla ehdolla kaikissa mahdollisissa Oscar-kategorioissa.”

Elokuvan kansainväliset oikeudet omistava Sony Pictures on Taylorin kanssa samaa mieltä ja harkitsee parasta aikaa dokumentin ilmoittamista palkintojahtiin. Juna kuitenkin meni jo parhaan dokumentin kohdalla, sillä takaraja on jo umpeutunut. Sony tähdänneekin muihin kategorioihin kuten paras elokuva, paras ohjaus ja paras äänitys. Tässä kohtaa asiantuntijoiden mielipiteet eriävät. Moni miettii, pystyyko ns. Heath Ledger-efekti kantamaan myös Michaelia.

“Uskon, että vain Heath ja Peter Finch jäävät yksin postuumisti voittaneiden listalle. Ei välttämättä ole Oscar-jahdissa etu, että on kuollut”, kertoo arvostettu Village Voice kolumnisti Michael Musto.

Yleisesti ottaen This Is It dokumentin uskotaan olevan aivan liian kevyttä tavaraa voittaakseen kivenkovassa Oscar-gaalassa ensimmäistäkään pystiä. Valitettavasti.

Järjestyksessään 22. Oscar-gaala pidetään ensi vuonna helmikuun 22. päivä.

Lähde: PopEater
Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland (This Is It, 2009)

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202