UUTISET
Mel Gibsonille uusi takaisku
Julkaistu 15.04.2009 21:09 | Päivitetty 15.04.2009 22:10
sielua
Kirjoittanut:

Käsikirjoittaja Benedict Fitzgerald on heittänyt The Passion of the Christin ohjannutta ja kirjoittanutta Mel Gibsonia haasteella. Vuonna 2004 valmistuneen historiallisen draaman kakkoskirjoittajana toiminut Fitzgerald syyttää Gibsonia törkeästä valehtelusta.

Kiistakapulana on elokuvan alkuperäinen tuotantobudjetti. Fitzgeraldin mukaan Gibson suostutteli hänet alentamaan radikaalisti kirjoituspalkkiotaan ilmoittamalla tuolloin täysin väärät tuotantolukemat (vain 4-7 miljoonaa dollaria).

Fitzgerald hakeekin nyt oikeusteitse nähtäväksi draaman alkuperäistä kirjanpitoa. Gibsonin oikeudelle myöhemmin ilmoittamaa 30 miljoonan taalan lopullista budjettia Fitzgerald myös epäilee. Fitzgerald on katsonut menettäneensä väärin ilmoitettujen budjettien vuoksi jopa miljoonien tulot.

The Passion of the Christ on eräiden laskelmien mukaan tuottanut Gibsonille jopa 600 miljoonaa dollaria. Ei siis ihme, että elokuvaan liittyvät raha-asiat saattavat kaivertaa.

Gibsonille viime päivät ovat olleet yhtä epäonnea. Aiemmin viikolla uutisoitiin ohjaaja/näyttelijän vaimon Robynin hakeneen avioeroa 28 vuotta kestäneen liiton päätteeksi.

Lähde: Wenn.com

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202