UUTISET
Ennakkoarvio: "Man of Steel on kehno boottaus hahmosta, jota kukaan ei tajunnut kaivata"
Julkaistu 19.06.2013 17:05 | Päivitetty 19.06.2013 18:06
sielua
Kirjoittanut:

Henry Cavill on uuden ajan yrmeä Teräsmies. Kuva: <a href="http://www.imdb.com/title/tt0770828/companycredits" target="_blank">ks. IMDb</a>

Juhannuksen jälkeen valkokankaille saapuu uuden näköinen Teräsmies Zack Snyderin (mm. 300, Watchmen, Sucker Punch) ohjaamassa scifitoimintapätkässä Man of Steel. Yhdysvaltain lippuluukulla elokuva tahkosi 116 miljoonaa dollaria jo avausviikonloppunaan. Mutta ehtikö kukaan tosissaan kaivata tulevaisuuden miestä? Ei ainakaan elokuvan arvioineen Aleksi Salosen mukaan.

– Teräsmiehelle tunnusmerkilliseksi muodostunut ylivertainen suoraselkäisyys on aikaa sitten tehnyt hahmosta supersankarien Mikki Hiiren, pölyttyneen kiiltokuvan. Ohjaaja Zack Snyder, jonka ainoat lahjat ovat asioiden näyttävässä tuhoamisessa, on erityisen kehno valinta kipparoimaan elokuvaa, jota kukaan ei alunperinkään kaivannut.

Batman-sarjankin “modernisoineet” David S. Goyer ja Christopher Nolan eivät Man of Steelin käsikirjoituksella pääse lähellekään näitä edeltäjiä. Ajanmukaisesti synkistetty Teräsmies on lähempänä Snyderin pohjamudissa rämpivää Sucker Punchia.

– Goyer ja Nolan ovat onnistuneet ottamaan periamerikkalaisen jokamiehen ulos Teräsmiehestä, mutta unohtaneet laittaa mitään todellista tilalle. Adoptiovanhempina nähtävien Diane Lanen ja Kevin Costnerin yritteliäästi latelemat Kal-Eliä syventävät elämänviisaudet ovat pahinta Nolania: niin ekspositiolla ja Syvillä Resonoivilla Merkityksillä ladattuja, että parin lauseen jälkeen meinaa tukehtua.

Lue koko arvio »

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202