UUTISET
Legendaarinen MGM konkurssin partaalla
Julkaistu 28.09.2009 18:06 | Päivitetty 28.09.2009 18:06
sielua
Kirjoittanut:

Vuonna 1924 Metro Picturesin, Goldwyn Pictures Corporationin ja Louis B. Mayer Picturesin fuusiosta syntynyt jättistudio Metro-Goldwyn-Mayer, tuttavallisemmin MGM, on lehtitietojen mukaan konkurssikypsä. Yhtiö on pyytänyt osakkeenomistajiltaan hätärahoitusta selvitäkseen edes vuoden loppuun.

Karjuvasta leijonastaan tunnettu studio ilmoitti viime viikolla, että se tarvitsee välittömästi 170 miljoonaa dollaria uutta pääomaa rahoittaakseen meneillä olevia tuotantojaan ja käynnistääkseen rahasammoksi kaavaillun Hobitti-elokuvan.

MGM:llä on tiettävästi joitakin miljoonia velkaa ja osakkeenomistajien mitta alkaa olla täynnä: eräät ovat jo vahvasti vaatineet yhtiön päästämistä konkurssiin. Yhtiön edustajat ovat kuitenkin varoittaneet konkurssin olevan pahin mahdollinen vaihtoehto, jonka myötä Hobitti- ja James Bond oikeudet valuisivat viemäriin.

Osakkeenomistajat äänestävät asiasta. MGM tarvitsee 51:n prosentin kannatuksen lisärahoitukselle, jotta toiminta voisi jatkua.

Lähde ja kuva: Deadline

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202