UUTISET
Kettupäiville ennätysmäärä ilmoittautuneita
Julkaistu 19.10.2009 19:07 | Päivitetty 19.10.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Suomen elokuvakontakti järjestää lyhytelokuvafestivaali Kettupäivät 26. kerran 4.–7.11.2009. Paikkana on kulttuurikompleksi Andorra Helsingissä. Nelipäiväinen festivaali esittelee uudet kotimaiset lyhytelokuvat niin ammattilais- kuin opiskelijasarjoissa.

Kettupäiville tarjottiin tänä vuonna ennätysmäärä, lähes 300, lyhytelokuvaa. Kilpailusarjoihin tulleiden lyhäreiden jakauma on 101 fiktiota, 64 dokumenttia, 36 animaatiota, 67 kokeellista lyhytelokuvaa ja 28 FoxOff-sarjan alle 3-minuuttista lyhytelokuvaa teemalla Matkustaja.

Kilpailusarjojen ohessa festivaali tarjoaa kurkistuksen kansainväliseen lyhytelokuvaan. Myös perheen pienimpiä muistetaan aamupäivänäytöksien animaatiokimaralla. Kotimaisten musiikkivideoiden kerma esitellään omassa näytöksessään yhteistyössä Oulun musiikkivideofestivaalin kanssa.

Festivaalin päätteeksi palkitaan kilpailusarjojen elokuvia ja tavataan niin elokuvan kuin musiikin ystäviä päättäjäisklubilla ravintola Dubrovnikissa.

Katso festivaalin tarkempi ohjelmisto ja lisätiedot tapahtuman nettisivuilta.

Lähde ja kuva: Kettupaivat.fi

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202