UUTISET
Kesympi versio Brϋnosta Isossa-Britanniassa
Julkaistu 14.07.2009 11:11 | Päivitetty 15.07.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Pahennusta ja kauhistustakin herättänyt Sacha Baron Cohenin uusi elokuva Brϋno leikataan vähemmän tuhmaksi versioksi Isossa-Britanniassa, jotta useammat teini-ikäiset voivat kiikuttaa roposensa lippuluukulle.

Alun perin K-18-sertifikaatin Isossa-Britanniassa saanut Brϋno joutuu uudestaan leikkaushuoneeseen, jossa siitä tiputetaan kolme kohtausta. Kysymyksessä on samat kolme kohtausta, jotka alunperin pyydettiin leikkaamaan elokuvasta, mutta minkä Cohen kieltäytyi tekemästä. Kun kiistanalaiset kohtaukset nyt viimeinkin taiteilijan suostumuksella poistetaan, elokuva saa huomattavasti kesymmän K-15-sertifikaatin.

24.7. lähtien Isossa-Britanniassa siis pyörii kaksi eri versiota samasta elokuvasta, K-18-versio ja K-15-versio. Universal Picturesin Iso-Britannian edustajien mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu.

Painetta leikkauksien tekemiseen aiheutti epäilemättä Brϋnon odotettua vaisumpi aloitus lippuluukulla. Toisaalta, Brϋno tuotti Isossa-Britanniassa enemmän avausperjantainaan kuin mikään muu K-18-sertifikaatin saanut elokuva koskaan.

Lähde: Variety
Kuva: Nordisk Film (Brϋno, 2009)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202