UUTISET
Kauhea kankkunen Yhdysvaltain menestynein K17-komedia
Julkaistu 21.07.2009 19:07 | Päivitetty 22.07.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Todd Phillipsin Kauhea kankkunen (The Hangover, 2009) on menestynyt hyvin Yhdysvaltain lippuluukuilla. Yli 230 miljoonalla dollarilla se on tällä hetkellä rahallisesti menestynein niin sanottu R-luokituksen saanut komedia. R-luokitus tarkoittaa sitä, että elokuva on kielletty alle 17-vuotiailta katsojilta.

Kauhea kankkunen on myös kolmanneksi menestynein R-luokituksen saanut elokuva genreen katsomatta. Sitä edellä ovat vain Mel Gibsonin Passion of the Christ (2004) ja The Matrix Reloaded (2003). Elokuvien tuotto selittynee sillä, että ensimmäistä kävi katsomassa runsaasti kristittyjä ja jälkimmäinen on menestyselokuvan jatko-osa.

Korkea ikärajaluokitus on jotain, mitä elokuvantekijät harvoin haluavat töillensä. Se vähentää katsojamäärää. Usein ainoa vaihtoehto on leikata elokuvasta raa’at tai loukkaavat kohtaukset. Dvd- ja blu-ray-aikakaudella ovat yleistyneet niin kutsutut unrated-versiot eli leikkaamattomat versiot. Perheystävälliset komediat, kuten Yksin kotona (1990), menevät Kauheasta kankkusesta helposti ohitse, jos muuttujana on raha.

Lue myös Filmgoerin arvostelu elokuvasta, joka sai Suomen ensi-iltansa 24. kesäkuuta.

Lähde: Cinematical
Kuva: Warner Bros. Pictures

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202