UUTISET
Kathryn Bigelow on nyt ensimmäinen DGA-palkittu naisohjaaja
Julkaistu 31.01.2010 12:12 | Päivitetty 31.01.2010 12:12
sielua
Kirjoittanut:

The Hurt Lockerin ohjaaja Kathryn Bigelow palkittiin lauantaina, 30.1., erittäin arvostetulla Directors Guild of American Paras ohjaaja-palkinnolla. Palkinto jaettiin 62. kerran, ja Bigelow on ensimmäinen nainen, joka palkitaan parhaana ohjaajana. Paljon ylistystä ja kehuja ansainneen The Hurt Lockerin ohjaaja kilpaili pystistä ex-miehensä James Cameronin (Avatar), Jason Reitmanin (Up in the Air), Lee Danielsin (Precious) ja Quentin Tarantinon (Kunniattomat paskiaiset) kanssa.

“Olen häkeltynyt, otettu ja ylpeä”, sanoi Bigelow puheessaan. “Tunsin velvollisuudekseni kertoa tämän tarinan niin rehellisesti kuin ikinä pystyin. Tämä on elämäni uskomattomin hetki.”

Kyseisen DGA-palkinnon merkittävyyttä lisää tunnetusti se, että se ennustaa hämmästyttävän tarkasti tulevan Oscar-voittajan. Vain kuusi kertaa voitto on mennyt Oscar-gaalassa jollekin muulle kuin DGA-voittajalle.

Lähde: Variety
Kuva: IMDB

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202