UUTISET
Julianne Moore Nicholas Northiin
Julkaistu 01.12.2009 07:07 | Päivitetty 30.11.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Musiikkivideo- ja mainosohjaajana kansainvälistä menestystä nauttiva Antti J. Jokinen tuottaa ja ohjaa kotimaan kamaralla fantasiaelokuva Nicholas Northin. Elokuva kertoo nuoresta Nicholasista, joka pelastaa pohjoisen kansan pahojen voimien kirouksesta.

Elokuva perustuu Jokisen alkuperäiseen ideaan ja se on saanut inspiraatioa pitkälti Kalevalasta. Yhdessä pääroolista nähdään Julianne Moore, muissa rooleissa nähdään joukko tunnettuja suomalaisia ja ruotsalaisia näyttelijöitä.

Elokuvan budjetti on Suomessa kuvattavaksi elokuvaksi iso, n. 16 miljoonaa euroa. Täysin kotimaisin voimin elokuvaa ei tehdä, työryhmässä on mukana useita kansainvälisesti tunnettuja ja tunnustettuja tekijöitä. Kuvauksesta vastaa Oscar-palkittu Guillermo Navarro (mm. Yö museossa ja Pan’s Labyrinth). Jokisen lisäksi tuottamisesta vastaa John Baldecchi ja Howard Kaplan, Matther B. Wilder puolestaan vastaa osittain käsikirjoituksesta.

Vuoden 2010 aikana kuvattavan elokuvan ensi-ilta on jouluna 2011.

Lähde: Estar Studios Oy
Kuva: Sandrew Metronome (Blindness (2009))

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202