UUTISET
James Cameron teki historiaa
Julkaistu 04.01.2010 11:11 | Päivitetty 04.01.2010 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Elokuvaohjaaja James Cameron, 55, on tehnyt elokuvahistoriaa lipputulojen muodossa. Miehen viimeisin elokuva Avatar ylitti viikonloppuna miljardin taalan merkkipaalun ja näin Cameron (kuvassa) sai ohjaajanvyölleen, ainoana maailmassa, jo toisen miljardielokuvan. Cameronin edellinen maagisen rajan rikkonut elokuva oli tietenkin vuoden 1997 nyyhkydraama Titanic.

Supersuosittu sci-fi seikkailu Avatar on juuri noussut neljänneksi kaikkien aikojen tuloslistalla. Edellä olevien Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstun ja Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan paluu -elokuvien uskotaan pikapuoliin tulevan selkä edellä vastaan. Listan kärjessä olevaan Titaniciin (1,84 miljardia) on silti vielä matkaa.

Lue myös: Avatar ylitti miljardin dollarin lipputulorajan (03.01.)

Lähde: Slash Film
Kuva: Variety

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202