UUTISET
Jäävätkö tanskalaiset 3D-paitsioon?
Julkaistu 07.09.2009 16:04 | Päivitetty 07.09.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Tanskassa on noussut pienoinen kohu 3D-tekniikasta, ja etenkin siihen liittyvistä kustannuksista. Maan suurimmat elokuvateatteriketjut Nordisk Film sekä CinemaxX ovat jo kurkkuaan myöten täynnä 3D-kustannuslaskelmia. Tanskalaisten laskutoimitusten mukaan rahaa per elokuvateatteri pitäisi polttaa n. 135 000 euroa, eli tasan miljoona Tanskan kruunua, jotta kolmiulotteisia leffoja päästäisiin ihastelemaan.

90% maan elokuvateatterikannasta omistavat yhtiöt ovatkin vakaasti sitä mieltä, että elokuvia tehtailevat yhtiöt voisivat osallistua kustannustalkoisiin. Mikäli asiasta ei päästä sopuun, ei Tanskassa näytetä ainuttakaan kolmiulotteista elokuvaa.

Teatteripomoilta lienee kiihdyksissään jäänyt huomioimatta, että 3D-tekniikka tuo saleihin enemmän katsojia, logistiikkakin helpottuu ja nopeutuu kun perinteisiä filmikeloja ei enää tarvitse kanniskella ympäriinsä. Joku sanoisi tätä investoinniksi.

Lähde: Politiken.dk
Kuva: Scanbox Entertainment (My Bloody Valentine 3D, 2009)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202