UUTISET
Iron Skylle miljoonaluokan myyntisopimus
Julkaistu 05.11.2009 07:07 | Päivitetty 05.11.2009 10:10
sielua
Kirjoittanut:

Vuonna 2011 julkaistava kotimainen scifielokuva Iron Sky on solminut miljoonaluokan sopimuksen elokuvien myyntiyhtiön Stealth Media Groupin kanssa. Elokuvan taustalla on tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures.

Rautataivaan näyttelijäkaartiin on kiinnitetty Julia Dietze (1 1/2 Ritter), Götz Otto (Schindlerin lista, Beowulf), Udo Kier (Dogville, Dancer in the Dark) sekä Tilo Prückner (Vrentj, The Neverending Story). Muu roolitus päätetään tammikuun loppuun mennessä.

Iron Sky on jo toinen suomalainen täyspitkä scifi-elokuva, jonka taustalta löytyvät ohjaaja Timo Vuorensola ja tuottaja Samuli Torssonen. Heidän edellinen projektinsa Star Wreck oli scifi-parodia, jonka ammattilaistason avaruustaistelutehosteet ja iskevä nörttihuumori tekivät siitä sekä kotimaisen myyntimenestyksen että maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen katsotuimman nettielokuvan. Tältä pohjalta ponnistava Iron Sky on varustettu miljoonaluokan budjetilla, nimekkäällä näyttelijäkaartilla sekä kansainvälisillä yhteistyökumppaneilla. Iron Skyn lopullinen budjetti julkistetaan ensi vuoden helmikuussa ennen kuvauksia, jolloin kaikki päänäyttelijät on valittu ja viimeiset tuotannolliset valinnat on tehty. Minimissään budjetti on viisi miljoonaa euroa.

Lähde: Suomen elokuvasäätiö
Kuva: Ironsky.net

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202