UUTISET
Hobitin ensi-ilta kolmen vuoden päähän?
Julkaistu 03.12.2009 06:06 | Päivitetty 02.12.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Hobitti-fanien odotus saattaa venyä entisestään, kertovat tuotantoyhtiö Warner Brosiin yhteyksissä olleet lähteet.

Taru sormusten herrasta -trilogiaa seuraava kaksiosainen projekti on ollut valmisteilla jo pitkään. Ohjaajaksi on kiinnitetty Pan’s Labyrinthilla vakuuttanut Guillermo del Toro, ja tuottajana toimii TSH-elokuvat ohjannut Peter Jackson (kuvassa).

Tulevan Oma taivas -elokuvansa lehdistötilaisuudessa Jackson kertoi, että kuvaukset alkavat vasta vuoden 2010 kesällä. Ensi-illan on määrä olla joulukuussa 2011, mutta nyt projektin lähellä toimivat sanovat, että Warner Bros. saattaa lykätä ensi-iltaa vuodella eteenpäin. Tämä tarkoittaisi sitä, että Hobitit nähtäisiin valkokankailla vasta vuosien 2012 ja 2013 jouluina – liki vuosikymmen sen jälkeen, kun viimeinen TSH-elokuva sai ensi-iltansa.

Del Toro on käytännössä sitonut seuraavat vuotensa Hobitin työstämiseen, mutta on puhunut myös tulevista projekteistaan. Ohjaajaa kiinnostaa esimerkiksi Tohtori Jekyll ja Herra Hyde -aiheinen elokuva. Se saa kuitenkin näillä näkymin odottaa vielä useita vuosia.

Jacksonin seuraava elokuva puolestaan on meilläkin ensi-iltansa tammikuussa saava Oma taivas (The Lovely Bones), joka perustuu Alice Seboldin kiiteltyyn romaaniin. Ristiriitaisia arvioita toistaiseksi saanut adaptaatio arvostellaan ajallaan myös FilmGoerissa.

Lähde: The Wrap
Kuva: IMDb

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202