UUTISET
Hella Wuolijoesta tekeillä elokuva
Julkaistu 11.09.2009 15:03 | Päivitetty 11.09.2009 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Kirjailijana ja liikenaisena tunnetusta Hella Wuolijoesta (1886-1954) kertovan elokuvan kuvaukset ovat alkamassa ensi kuun aikana. Hella W nimisen produktion ohjaa Juha Wuolijoki, käsikirjoittaa Outi Nyytäjä ja tuotannosta vastaa Snapper Films. Ensi-iltaa päästään viettämään alkuvuodesta 2011.

Hella Wuolijoki muistetaan erityisesti näytelmäkirjailijana. Hänen tunnetuin teos lienee Niskavuori-sarja. Wuolijoki oli myös poliittisesti aktiivinen: virolaissyntyisenä hän omasi hyvät suhteet Neuvostoliittoon ja niinpä Wuolijokea käytettiin talvisodan aikaan rauhanneuvottelijana. Neuvostoliitto-suhteet toivat Wuolijoelle myös ikävyyksiä, sillä hänet tuomittiin maanpetturuudesta vankeuteen jatkosodan aikana. Vapauduttuaan Wuolijoki toimi Yleisradion pääjohtajana.

Snapper Films järjestää lähitulevaisuudessa erillisen tiedotustilaisuuden, jossa paljastetan elokuvan näyttelijät ja taustoitetaan produktiota tarkemmin. Juha Wuolijoen ja Snapperin edellinen yhteistyö, Joulutarina, oli hitti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin: esitysoikeudet on myyty jo yli sataan maahan, mm. Yhdysvaltoihin, jossa se saa ensi-iltansa tulevana jouluna.

Lähde: Snapper Films
Kuva: YLE (Hella Wuolijoki Elävässä arkistossa, yle.fi)

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202