UUTISET
Hanekelle myös CineMerit-palkinto
Julkaistu 27.05.2009 12:12 | Päivitetty 27.05.2009 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Juuri hetki sitten Cannesin filmifestivaaleilla palkittulle itävaltalaisohjaaja Michael Hanekelle tullaan pian ojentamaan toinenkin merkittävä eurooppalainen elokuvapalkinto. Saksassa, Munchenin filmifestivaaleilla Hanekelle tullaan ojentamaan CineMerit-pysti elokuvastaan Das Weisse Band (suom. Valkoinen nauha). Haneke voitti juuri Kultaisen palmun samaisella elokuvallaan Cannesissa. Das Weisse Band on kriitikoiden ylistämä, mustavalkoinen draama, joka sijoittuu pieneen saksalaiseen kylään juuri toisen maailmansodan kynnyksellä.

Olen aina pitänyt Hanekea yhtenä Euroopan suurimmista elokuva-ohjaajista, ja olen jo pitkään toivonut, että saisin palkita hänet Munchenissa“, kertoo festivaalin johtaja Andreas Stroehl. “On hienoa, että hän voitti myös Kultaisen palmun, mutta meidän kannalta sillä ei ole paljoakaan merkitystä. Meille on tärkeintä saada yksi maailman parhaista ohjaajista Muncheniin“.

Lähde: Variety
Kuva: IMDB

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202