UUTISET
Greengrass vetäytyy Bourne-sarjasta
Julkaistu 03.12.2009 06:06 | Päivitetty 03.12.2009 01:01
sielua
Kirjoittanut:

Dekkarikirjailija Robert Ludlumin suosikkihahmo Jason Bournen ympärille kietoutuva elokuvasarja ei jatkossa nää ohjaaja Paul Greengrassia peräsimessään. Varietyn haastattelema Greengrass sanoo olevansa ylpeä elokuvasarjasta, mutta haluavansa nyt uralleen uusia haasteita. Elokuvan päätähden Matt Damonin mukanaoloa neljännessä osassa ei myöskään ole varmistettu.

Greengrassin ensi vuonna julkaistavan ja Matt Damonin pääosittaman Green Zonen kuvauksien pitkittymisen myötä nousseiden tuotantokustannusten on kuitenkin huhuttu hiertävän Bourne-sarjan oikeudet omistavan Universalin ja ohjaajan välejä.

Elokuvatettereissa liki 900 miljoonaa dollaria tuottaneen Bourne-trilogian kaksi jälkimmäistä osaa ovat Greengrassin käsialaa. 2000-luvun sekä kaupallisilta että elokuvallisilta ansioiltaan onnistuneimpien toimintaelokuvien joukkoon kuuluvien Bourne-filmien oli alun perin määrä päättyä kolmanteen osaansa, mutta Meduusan Sinetin tuotettua maailmanlaajuisessa teatterilevityksessä yli 400 miljoonaa dollaria, muutettiin suunnitelmia Universal Studioilla nopeasti.

Myös United 93:sta vastannut Greengrass tunnetaan etenkin dokumentaarista tyyliä jäljittelevän käsivarakuvauksen ja huippunopean leikkausvälin yhdistelemisestä.

Lähteet: Variety, Box Office Mojo, The Playlist

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202