UUTISET
Filmgoerin arviossa kaikki viikon ensi-illat
Julkaistu 20.02.2010 12:12 | Päivitetty 20.02.2010 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Suljettu saari (Shutter Island, 2009): Martin Scosesen tiukka psykotrilleri on klassisen kerronnan taidonnäyte. Dennis Lehanen kirjaan perustuva elokuva yhdistelee tehokkaasti kylmän sodan paranoiaa ja pulp-kauhua, sijaiten onnistuneesti goottisen ja psykologisen kauhun rajapinnassa. Lue koko arvostelu.

Prinsessa ja sammakko (The Princess And The Frog, 2009): Disney palaa “perinteisen” animaation pariin tyylikkäällä, 1920-luvun New Orleansiin sijoittuvalla musikaalilla. Moderni tuhkimo suutelee sammakkoprinssiä ja muuttuukin itse samanlaiseksi kurnuttajaksi. Taustalla on pahansuopa voodoo-ukko salajuonineen. Lue koko arvostelu.

Nine (2009): Nine on samannimiseen Broadway-näytelmään (ja Federico Fellinin elokuvaan 8½ , 1963) perustuva suuren budjetin musikaali, josta elokuvan tuottaneet Weinsteinin veljekset epäilemättä toivoivat itselleen uutta Oscar-rohmua. Sellaista siitä ei tullut. Ei, vaikka ohjaaja Rob Marshallin edellinen musikaali Chicago (2002) oli melkoinen menestys. Itse asiassa Nine on tylsä, jopa mitäänsanomaton elokuva. Lue koko arvostelu.

Kotkanpyytäjän poika (The Eagle Hunter / Örnjägarens son, 2009): Kotkanpyytäjän poika vie katsojan mukanaan Mongolian vuoristoisiin maisemiin. Alkeellisissa erämaaolosuhteissa asuu paimentolaispoika Bazarbai (Bazarbai Matyei) perheineen. Bazerbai haluaa muuttaa isoveljensä tavoin pääkaupunkiin Ulan Batoriin, mutta suunnitelman esteenä on perinteitä vaaliva isä. Hän haluaa siirtää isältä pojalle suuren kotkanmetsästäjän vastuun. Lue koko arvostelu.

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202