UUTISET
Ensi-ilta-arviossa Burtonin Liisa Ihmemaassa
Julkaistu 11.03.2010 21:09 | Päivitetty 12.03.2010 02:02
sielua
Kirjoittanut:

Liisa Ihmemaassa (Alice in Wonderland, 2010): Eksentrisenä visionäärinä tunnettu Tim Burton putoaa uutukaisellaan omaan kaninkoloonsa. Mia Wasikowskan, Johnny Deppin ja Helena Bonham Carterin tähdittämä elokuva päivittää Lewis Carrollin klassikkosadun 3D-aikaan, mutta onnistuu vain osin. Lue koko arvostelu.

Green Zone (2010): Paul Greengrass vie Irak-trillerissään kuvallisen tyylin äärilleen, muttei löydä siitä juuri lisäarvoa. Pseudopoliittinen ruohonjuurikuvaus on odotuksia herättelevä ja lopulta epätyydyttävä. Luvassa vauhtia ja intensiivisiä tavanomaisuuksia. Lue koko arvostelu.

An Education (2009): Oscar-ehdokkuuden roolistaan ansainnut Carey Mulligan rakastuu elokuvassa melkein 20-vuotta vanhempaan mieheen, unohtaa opiskelun ja sukeltaa ahnaasti kulttuurin, seikkailujen, rahan, ulkomaisten savukkeiden ja seurapiirien maailmaan. An Education on hienosti näyteltyä laatudraamaa. Lue koko arvostelu.

Valkoinen nauha (Das Weisse Band, 2009): Oscar-ehdokkuuksilla ja Kultaisella palmulla palkittu Valkoinen nauha on vuoden parhaita elokuvia. Itävaltalainen Michael Haneken tutkii jälleen pahuutta ihmisessä ja yhteiskunnassa, ja lopputulos vaatii keskittymistä. Lue koko arvostelu.

Freetime Machos (2009): Mika Ronkaisen ohjaama dokumentti oululaisista rugbypelaajista on yksiulotteinen ja ontto kännisähellysten kavalkadi. Onneksi taustalla soi sentään Zen Cafesta tutun Samuli Putron soundtrack. Lue koko arvostelu.

Kuva: Liisa Ihmemaassa (© 2010 Walt Disney Pictures, Roth Films, The Zanuck Company, Team Todd, Tim Burton Productions ja Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202