UUTISET
Ensi-ilta-arvosteluissa: Särkyneet syleilyt, Public Enemies ja L.A. Gigolo
Julkaistu 14.08.2009 09:09 | Päivitetty 14.08.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

1. Särkyneet syleilyt (2009) on Pedro Almódovarin hieno uutuuselokuva, joka film noir -tyyliin kerrottu melodramaattinen tarina. Teemoja ovat rakkaus, mustasukkaisuus ja petos. Elokuvan arvioineen Heta Kämäräisen mukaan se vie katsojan tärkeiden teemojen äärelle ja laittaa miettimään myös omia elämän valintoja. Unelmat, särkyneetkin, voivat toteutua eivätkä muistot syleilyistä koskaan katoa. Pääosissa nähdään upea Penélope Cruz ja Lluís Homan. Siirry arvosteluun.

2. Michael Mannin Public Enemies (2009) kertoo tarinan yhdestä vuosisadan kuuluisimmasta rikollisesta: John Dillingeristä. Dillinger koplineen ryösti USA:ssa lukemattomia pankkeja ja nousi lehtiotsikoiden kautta kansakunnan julkkikseksi. Elokuvan arvioineen Antti Honkalan mukaan Public Enemies on tyylikäs ja sujuva, mutta liikaa kierrättävä jännäri, ikään kuin Heat – ajojahti (1995) vietynä 30-luvulle. Ripaus persoonallisuutta kerrontaan, ja tulos olisi saattanut olla loistava. Nyt se on keskinkertainen. Siirry arvosteluun.

3. David Mackenzien ohjaamassa romanttisessa draamassa L.A. Gigolo (2009) Ashton Kutcher (The 70’s Show) esittää varakkaita naisia metsästävää gigoloa. Elokuvan arvioineen Antti Honkalan mukaan se on ristiriitainen katselukokemus. Aavistuksen verran valtavirrasta poikkeava käsikirjoitus antaa L.A. Gigololle syvyyttä, mutta toisaalta surkean mitäänsanomaton päätähti, Ashton Kutcher, palauttaa potentiaalisesti kiinnostavan elokuvan sinne perusdraamojen keskikastiin. Siirry arvosteluun.

Kuva: Sandrew Metronome

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202