UUTISET
Ensi-ilta-arvosteluissa: Kreivitär ja Odottamaton ehdotus
Julkaistu 07.08.2009 12:12 | Päivitetty 06.08.2009 21:09
sielua
Kirjoittanut:

Julie Delpyn ohjaama Kreivitär (2009) on tositarina 1600-luvulla eläneestä unkarilaisesta kreivittärestä, joka tarinoiden mukaan surmasi jopa 600 nuorta naista ikuisen kauneuden metsästyksessään. Julie Delpy ahkeroi 2 päivää Pariisissa-elokuvan (2007) tapaan: ranskalainen monitaituri paitsi käsikirjoitti ja ohjasi elokuvan, myös sävelsi siihen musiikit ja näyttelee pääosan. Vastanäyttelijöinä nähdään Daniel Brühl ja William Hurt. Siirry arvosteluun.

Odottamatomassa ehdotuksessa (2009) Margaretia (Sanda Bullock) uhkaa umpeutuva viisumi ja maastakarkotus, Andrewn (Ryan Reynolds) ura puolestaan polkee paikoillaan. Parivaljakko yhdistää kimpsunsa ja kampsunsa kihlautumalla, tosin vain bisnesten kannalta. Amorin tehtäväksi jää huolehtia lopusta. Elokuvan arvioinneen Nanna Yli-Hukan mukaan Odottamaton ehdotus on tehty pinkit lasit silmillä, joka kosiskelee naisyleisöä. Siirry arvosteluun.

Kuva: Cinema Mondo

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202