UUTISET
Ensi-ilta-arvosteluissa: Kaappaus metrossa - Pelham 1 2 3, The Brothers Bloom ja Lesbovampyyrien tappajat
Julkaistu 31.07.2009 11:11 | Päivitetty 31.07.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Lasse Lepolan mukaan Pelham 1 2 3 (2009) on näyttävää aivot narikkaan -viihdettä, joka kuitenkin nostattaa verenpainetta lapsellisella toteutuksellaan. Tony Scottin ohjaamassa tarinassa ei riitä jännitettävää piirunkaan vertaa, eikä katsojaa todellakaan kiinnosta kuka rahat saa vai saako kukaan. Siirry arvosteluun.

Vanhan ajan veijaritarinassa Bloomin veljekset (Adrien Brody ja Mark Ruffalo) valitsevat viimeiseksi vedätyskohteekseen eksentrisen miljonäärierakon (Rachel Weisz), mutta kuka huiputtaa lopulta ketä? Anton Vanha-Majamaan mukaan tyylikäs ja ajaton rikoskomedia on raikas tuulahdus jatko-osien täyttämässä kesässä. Siirry arvosteluun.

Elokuvassa Lesbovampyyrien tappajat (2008) pienen kyläpahasen yllä on vuosisatoja kestävä kirous: jokaisesta tyttölapsesta tulee lesbovampyyri täytettyään 18 vuotta. Kaksimielisessä kauhukomediassa pyhä vesi ja puuvaarnat saavat kovaa kyytiä lesbovampyyrien havitellessa kaulalihaa Nanna Yli-Hukan mukaan kliseisessä, mutta silti koukuttavassa elokuvassa. Siirry arvosteluun.

Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202