UUTISET
Ensi-ilta-arvosteluissa: Bronson ja Haarautuvan rakkauden talo
Julkaistu 21.08.2009 10:10 | Päivitetty 20.08.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

1. Tom Hardy vakuuttaa “Iso-Britannian vaarallisimpana vankina”, Charles Bronsonina, Nicolas Winding Refnin nihilistisessä ohjaustyössä. Tositarinaan perustuva elokuva on sen arvioineen Anton Vanha-Majamaan mukaan väkivaltainen, mustan huumorin värittämä kertomus hulluuden rajamailla riehuvasta kiusatusta sielusta. Bronson edustaa pintatasolla Refnin onnistuneempia töitä: tyylikästä kuvausta ja hienoja värikontrasteja säestää upea ääniraita, jolla moderni post-punk (á la New Order) lyö kättä klassisen (Verdi, Wagner) kanssa, mutta tarina jää taka-alalle. Siirry arvosteluun.

2. Ohjaaja Mika Kaurismäki sekoittaa komediaa, draamaa ja rikoselokuvaa Petri Karran romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Haarautuvan rakkauden talo (2009). Sen arvioineen Marjo Eskolan mukaan elokuvasta ei ehkä ole klassikoksi asti, mutta siinä on paljon katsottavaa. Parhaimmillaan se on lihaisa, hauska ja osuva, aina paremmin jos katsoja ei koputa oveen liian suurin toivein. Pääosissa eroavana pariskuntana nähdään palkitut Hannu-Pekka Björkman ja Elina. Siirry arvosteluun.

Lue myös Marjo Eskolan toimittama Elina Knihtilän haastattelu itse elokuvasta täältä.

Kuva: FS Film

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202