UUTISET
Viikonlopun ensi-iltoina Daybrakers ja Sherlock Holmes
Julkaistu 21.01.2010 17:05 | Päivitetty 28.01.2010 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Daybrakers: Vuosi 2019. Tarkentamaton kulkutauti on muuttanut liki koko Maan populaation verenhimoisiksi vampyyreiksi. Parannuskeino on keksitty, mutta kaikki eivät halua parantua tilastaan, varsinkaan kun veribisnes on huomattu tuottoisaksi. Pääosissa Ethan Hawke ja Willem Dafoe.

“Spierigin veljesten Michaelin ja Peterin ohjaama Daybreakers on naurettavan pompöösi, matalaotsainen, synkkä ja äärimmilleen tyylitelty kyhäelmä, joka kierrättää surutta kaikki scifielokuvien vakiokliseet tuomatta keitokseen juurikaan uutta. Se on vauhdikas, verinen ja hölmö. Ja oikeastaan aika viihdyttävä”, kirjoittaa elokuvan arvioinut Anton Vanha-Majamaa.
Lue koko arvostelu

Sherlock Holmes: “Kymmenissä ellei sadoissa filmatisoinneissa esiintynyt Arthur Conan Doylen mestarietsivä Sherlock Holmes palaa valkokankaalle nykytrendin mukaisessa “uudelleenkäynnistyksessä”, nimeään kantavassa Guy Ritchien toimintakomediassa. Karismaattisen päätähtensä Robert Downey Jr:n varaan rakennettu Sherlock Holmes (2009) on nokkelasti sanaileva, mutta pinnallinen, ja sen salaseuroja ja mustaa magiaa yhdistelevä juonikuvio kaupallisesti laskelmoitu”, väittää Aleksi Salonen arviossaan. Lue koko arvostelu

Kuvien copyright: Nordisk Film (Daybrakers), Sandrew Metronome (Sherlock Holmes)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202