UUTISET
DVD/Blu-ray-arvosteluissa: Wallander: Palomuuri, Nainen Burmassa
Julkaistu 20.08.2009 12:12 | Päivitetty 20.08.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

1. Britti-Wallander jatkaa rikosten selvittelyä. Komisariolla pitääkin tällä kerta kiirettä: kaksi nuorta tyttöä murhaavat raa’asti paikallisen taksikuskin, elämänsä kunnossa oleva tietokone-expertti menehtyy sydänkohtaukseen keskellä kirkasta päivää ja Ystadin kaupungin pimentää merkillinen sähkökatkos. Elokuvan arvioineen Lasse Lepolan mukaan Henning Mankellin kirjaan perustuvassa Palomuurissa (2009) on yksi paha ongelma: se ei toimi pieneen Ystadin kaupunkiin sijoittuvana elokuvana mitenkään. Siirry arvosteluun.

2. John Boormanin poliittisessa elokuvassa Nainen Burmassa (1993) jenkkituristi jää loukkoon armeijan riistäessä vallan. Elokuvan arvioineen Jaakko Kuitusen mukaan Lauran intiimi tarina niveltyy maan sisäiseen selviytymiskamppailuun. Historiallista taustaa kannetaan mukana. Motiivi lienee ollut kertoa jumalanseläntakaisista käänteistä, joiden uutisointi ei ole helppoa. Vallan vahtikoirat kun syötetään usein haikaloille poikkeustilaan juuttuneissa valtioissa. Harmi vain, että lopputulos on keskinkertainen kuin minkä tahansa mekaanisesti luodun/numeroiden mukaan maalatun ”Suuren Kertomuksen”: yksinkertainen, vailla haastetta. Siirry arvosteluun.

Lue myös Jaakko Kuitusen blogimerkintä Spike Leen dokumentista Padot eivät kestä.

Kuva: FS Film

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Just Mercy

Marvel-starat vasaroivat oikeudenmukaisuuden repsottavaa vaakaa tasapainoon 80-luvun rasistisessa Alabamassa.

Teräsleidit

Väsyneen vanhuuden kahleet katkeavat tien päällä, kun näyttelijälegendat saavat viinaa, vientiä ja vastauksia.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202