UUTISET
DVD/Blu-ray-arvosteluissa: Wallander: Palomuuri, Nainen Burmassa
Julkaistu 20.08.2009 12:12 | Päivitetty 20.08.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

1. Britti-Wallander jatkaa rikosten selvittelyä. Komisariolla pitääkin tällä kerta kiirettä: kaksi nuorta tyttöä murhaavat raa’asti paikallisen taksikuskin, elämänsä kunnossa oleva tietokone-expertti menehtyy sydänkohtaukseen keskellä kirkasta päivää ja Ystadin kaupungin pimentää merkillinen sähkökatkos. Elokuvan arvioineen Lasse Lepolan mukaan Henning Mankellin kirjaan perustuvassa Palomuurissa (2009) on yksi paha ongelma: se ei toimi pieneen Ystadin kaupunkiin sijoittuvana elokuvana mitenkään. Siirry arvosteluun.

2. John Boormanin poliittisessa elokuvassa Nainen Burmassa (1993) jenkkituristi jää loukkoon armeijan riistäessä vallan. Elokuvan arvioineen Jaakko Kuitusen mukaan Lauran intiimi tarina niveltyy maan sisäiseen selviytymiskamppailuun. Historiallista taustaa kannetaan mukana. Motiivi lienee ollut kertoa jumalanseläntakaisista käänteistä, joiden uutisointi ei ole helppoa. Vallan vahtikoirat kun syötetään usein haikaloille poikkeustilaan juuttuneissa valtioissa. Harmi vain, että lopputulos on keskinkertainen kuin minkä tahansa mekaanisesti luodun/numeroiden mukaan maalatun ”Suuren Kertomuksen”: yksinkertainen, vailla haastetta. Siirry arvosteluun.

Lue myös Jaakko Kuitusen blogimerkintä Spike Leen dokumentista Padot eivät kestä.

Kuva: FS Film

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202