UUTISET
DVD/Blu-Ray-arvosteluissa: Underworld 3, Menneisyyden synnit, The Unborn ja Siivekäs muutto
Julkaistu 30.07.2009 12:12 | Päivitetty 30.07.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Järjestyksessään kolmas Underworld on esiosa. Se pohjustaa aikaisemmissa elokuvissa vallitsevaa sotatilaa ihmissusien ja vampyyrien välillä. Elokuvan arvionneen Jaakko Kuitusen mukaan vakavahko otteinen elokuva jää tyylillisesti Zack Snyderin 300 (2006) taakse. Kekseliäisyys näkyy tavoissa, joilla jengiä niitataan. Siirry arvosteluun.

Menneisyyden syntien (The Lazarus Project, 2008) arvioinneen Jaakko Kuitusen mukaan elokuva kaivaa koipussista kuluneita jekkuja, jotka olisivat saattaneet toimia 90-luvulla. Raamattu-viitteitä tiuhaan viljelevässä trillerissä mies teloitetaan, mutta hän herääkin henkiin mielisairaalaan talkkarina. Mitä on meneillään? Mies selvittää. Siirry arvosteluun.

Anton Vanha-Majamaan mukaan The Unborn (2009) on alusta loppuun täysin mielikuvituksetonta ja laiskasti toteutettua säikyttelyä, joka ei onnistu tuottamaan jännityksen hiventäkään. Tarina natsien paholaismaisten kokeiden herättämästä pahasta on sinänsä kunnioitettavan arvoinen suoritus, että sitä on yksinkertaisesti mahdoton ottaa vakavasti. Siirry arvosteluun.

Eurooppalainen yhteistuotanto Siivekäs muutto (2009) on dokumentti lintujen huikeasta matkasta maiden ja merten yli. Sen arvioinneen Heta Kämäräisen mukaan Siivekäs muutto on kaunis, mutta luontodokumentiksi vaikea mieltää. Elokuva tarjoilee riemastuttavia hetkiä ja sopii hyvin myös kokoperheen lauantai-illan viihteeksi. Siirry arvosteluun.

Kuva: Sony Pictures Entertainment

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202