UUTISET
DVD/Blu-Ray-arvosteluissa: Mustesydän, Gran Torino ja Watchmen
Julkaistu 06.08.2009 10:10 | Päivitetty 05.08.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Cornelia Funken samannimiseen romaaniin perustuva Mustesydän (2009) kertoo fantasiatarinan miehestä, jolla on kyky herättää fiktiivisiä kirjojen hahmoja eloon. Elokuvan arvioinneen Antti Honkalan mukaan se on lähes täydellisesti erikoisefektien varaan rakennettu lapsenmielinen seikkailu. Tarina on mitä ilmeisemmin menettänyt matkallaan kirjasta valkokankaalle melkoisesti, sillä juonessa on lukemattomia epäselvyyksiä. Siirry arvosteluun.

Clint Eastwoodin ohjaama Gran Torino (2008) on tarina kulttuurien ja sukupolvien yhteentörmäyksestä kuin myös ystävyydestä ja vanhenemisesta. Clint Eastwood esittää Walt Kowalskia, eläkkeelle jäänyttä autotehtaan työntekijää, joka on hiljattain menettänyt vaimonsa. Waltin naapurustossa liikkuu jengiläisiä, joiden röyhkeitä puuhia Walt ei tyydy katselemaan sivusta. Antti Honkalan mukaan Gran Torino on yksi vuoden hienoimpia amerikkalaisia elokuvia. Siirry arvosteluun.

Lue myös Marjo Eskolan artikkeli Kulttuurienvälisen viestinnän problematiikkaa elokuvassa Gran Torino täältä.

Watchmenin (2009) kohdalla Zack Snyder työryhmineen on siirtänyt haastavan sarjakuvan valkokankaalle kiitettävin tuloksin. Anton Vanha-Majamaan mukaan lopputuote on tyylikäs ja tunnelmallinen, älykäs, synkkä ja pirullisen viihdyttävä eepos ihmisyydestä ja sen ylläpidon vaatimista uhrauksista yksilön ja yhteisön tasolla. Siirry arvosteluun.

Kuva: FS Film

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202