UUTISET
DVD/Blu-ray-arvosteluissa: mm. Outlander ja The Broken
Julkaistu 13.08.2009 10:10 | Päivitetty 12.08.2009 21:09
sielua
Kirjoittanut:

1. Englantilaisen ohjaajan Sean Ellisin The Brokenin (2009) tarina on lähtökohdiltaan tuttu 50-vuoden takaisesta Invasion of the Body Snatcherista, sekä sen lukuisista jatko-osista ja uusintaversiosta. The Brokenin arvioineen Sampo Bergmanin mukaan psykologisena trillerinä itseään markkinoiva elokuva pitää yllä mielenkiintonsa noin puoleen väliin asti, mutta lopulta kaipaa tarinansa parempaa sovittamista täyspitkän elokuvan muotoon. Siirry arvosteluun.

2. Lost in Austen (2009) tuo vaihtelua Jane Austen -filmatisoinneille. Se tarjoaa Austenin ystäville tilaisuuden päästä seikkailemaan kirjan sisään yhdessä elokuvan päähahmo Amandan kanssa, joka on parantumaton romantikko. Elokuvan arvioineen Heta Kämäräisen mukaan Lost in Austen vaatii katsojalta Ylpeys ja ennakkoluulo-kirjan ainakin osittaista tuntemista. Elokuva tuo raikkaan tuulahduksen romanttisten komedioiden joukkoon, vaikka onkin kolmetuntisena melko raskas paketti ottaen huomioon sen kepeän aiheen. Siirry arvosteluun.

3. Outlanderssa (2008) ulkoavaruudesta laskeutuu loimuavana tulipallona alus, jonka sisältä astelee ulos ihmisen näköinen muukalainen nimeltä Kaina (James Caviezel). Hän on saapunut keskelle viikinkiaikaista Norjaa, tuoden mukanaan myös odottamattoman vaaran. Elokuvassa stereotyyppimäinen viikinkikuvasto yhdistyy osaksi scifigenreä. Sen arvioineen Sampo Bergmanin mukaan Outlanderin kaltainen b-luokan tuotos toimisi parhaiten keskitasoisen scifisarjan jaksona, vaikka erikoisefektien tuottama visuaalinen näyttävyys on silmänkarkkina kohtuullista. Siirry arvosteluun.

4. Draaman Blown Apart (2009) arvioineen Lasse Lepolan mukaan se on yksi niistä elokuvista, jotka toimivat parhaiten kun siitä ei tiedä etukäteen tuon taivaallista. Ohjaaja Sharon Maguire maalaa välillä romanttista brittidraamaa ja välillä punoo monimutkaista salaliittoteoriaa: katsoja hämmentyy, ja lopulta aavistuksenomaisesti pettyy. Monet mielenkiintoiset langanpätkätkin jätetään sitomatta. Siirry arvosteluun.

5. Lasten animaatio Bratz Babyz The Movie (2009), jossa kerrotaan eräästä Bratzien päivästä, saavuttaa keskinkertaisen tason. Heta Kämäräisen mukaan se kuitenkin viihdyttää varmasti Bratzien tosiystäviä. Elokuva sisältää vauhdikkaita hetkiä, jännittävää seikkailua, ystävyyden iloa ja suuren joukon isopäisiä pikku-Bratzeja. Mikä olisi sen ihanampaa. Siirry arvosteluun.

6. Henri-Georges Cloutzotin Pirullisissa (1955) seurataan sen arvioineen Jaakko Kuitusen mukaan kahden naisen harjoittamaa murhan suunnittelua yhtä tarkasti kuin valaanpyyntiä Moby Dickissa. Ruumis kuitenkin katoaa ja mysteerin puristus ottaa murhaajista vallan. Harvoin on nähty yhtä rujoa loppua, ja toisaalta elokuvaa, joka jo nimessään tiivistää sen hahmojen jakaman ajatusmaailman. Se on saalistajan näkökulma ihmissuhteiden viidakosta. Siirry arvosteluun.

7. Che Guevaran tarina vuosilta 1955-58 on jaettu kahteen osaan, Che – Sankarin (2008) ollessa niistä ensimmäinen. Antti Honkalan mukaan sen ohjannut Steven Soderbergh on tarttunut työhönsä pieteetillä, eikä hän ole antanut periksi kliseille. Che – Sankari ei todellakaan ole perinteisesti rakennettu elämänkerta-elokuva, vaan rakenteeltaan ja kerrontatyyliltään katsojan haastava kokonaisuus. Aiheesta kiinnostuneille elokuva ei tarjonne mitään uutta näkökulmaa Che Guevaran elämään. Siirry arvosteluun.

Kuva: Atlantic Film

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202