UUTISET
DVD/Blu-ray-arvosteluissa mm. Merirosvoradio, Punisher ja Brassed off
Julkaistu 27.08.2009 12:12 | Päivitetty 26.08.2009 20:08
sielua
Kirjoittanut:

1. Elokuvassa Brassed off (1998) kuvitteellinen Grimleyn kaupunki kohtaa thatcheriläisen politiikan, kun kaupunkilaisten pääelinkeino, hiilikaivos, uhataan lopettaa. Pienelle kaupungille se merkitsee yli tuhannen työpaikan menettämistä. Elokuvan arvioineen Nanna Yli-Hukan mukaan Brassed off on kantaaottava laatuelokuva, jota voidaan sanoa jopa ajattomaksi, koska se kuvaa hyvin tämän päivän mielialoja epävarmuudesta. Siirry arvosteluun.

2. Afroamerikkalainen Lena Baker surmaa itsepuolustuksena valkoisen sadistin, josta hänet tuomitaan kuolemaan sähkötuolissa. The Lena Baker Storyn (2009) arvioineen Jaakko Kuitusen mukaan teknisesti halvannäköinen televisiotuotanto piirtää uskottavasti, joskin kliinisesti historiallisen hahmon muotokuvan, joka on naisena, köyhänä ja vähemmistön edustajana eräänlaisessa tuplamarginaalissa. Puutteet näkyvät etevien taiteellisten ratkaisuiden olemattomuudessa ja koko paketin kankeudessa. Katsojalle mikään ei tule yllätyksenä. Siirry arvosteluun.

3. Rock-pitoisessa musiikki-iloittelussa Merirosvoradio (2009) pääsemme kurkistamaan vuoteen 1966, jolloin Britteinsaarilla ei rock soinut ainakaan valtakunnan verkossa. Menosta ja meiningistä vastasivat piraattiasemat. Meriltä käsin! Elokuvan arvioineen Lasse Lepolan mukaan fantastisella soundtrackilla kyllästetty fiilistely on oiva tilaisuus nykysukupolvelle kurkistaa aikaan, jolloin vanhempamme olivat vielä villejä ja vapaita! Siirry arvosteluun.

4. Mikä mahtaa olla väkivaltaisin sovitus Marvelin supersankareista? No tietysti Punisher: War Zone (2008) jossa ruumiskasa kasvaa valtaviin mittoihin! Kriitikkomme Jaakko Kuitusen mielestä Punisher: War Zone vaatii medialukutaitoa. Teknisesti kyseessä on huippuluokan Blu-ray. Siirry arvosteluun.

5. Hyvät naurut olisi tarjolla 17 Again-komedian myötä. Koulunsa koripallojoukkueen kunkku tekee ison valinnan… mutta saa vuosia myöhemmin tilaisuuden elää ratkaisevat hetket uudelleen. Pääosassa huomion nappaa energisen hauska Zac Efron. Myös Frendeistä tuttu Matthew Perry saa suupielet kääntymään. FilmGoerin Lasse Lepolan mielestä 17 Again jättää katsojalleen täydellisen vapauden päättää milloin nauraa… tai itkeä, jos siltä tuntuu. Siirry arvosteluun.

6. Wallandereita on puskenut FS Filmiltä viime viikkoina useita. Tarjolla on sekaisin niin ruotsalaista kuin brittiläistä versiota tästä Henning Mankellin luomasta rikoskomisariosta. Tällä kertaa vuorossa on ruotsiversio nimeltään Syyllisyys (2009), jossa Wallanderin ymmärryskykyä koettelee nuoren pojan katoaminen päiväkodista. Lasse Lepolan mielestä Syyllisyys on hyvin kirjoitettu, keskivertoa parempi kastissaan. Siirry arvosteluun.

Kuva: Atlantic Film

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202