UUTISET
DVD/Blu-ray-arvosteluissa: mm. Luokka, Marley & Me ja Laputa - Linna taivaalla
Julkaistu 17.08.2009 10:10 | Päivitetty 17.08.2009 14:02
sielua
Kirjoittanut:

1. Kultaisella palmulla palkittu realistinen Luokka (2008) herättää ajatuksia ja vangitsee katsojan aitoudellaan. Elokuva perustuu pääosassa nähtävän François Bégaudeaun kirjoittamaan kirjaan omista kokemuksistaan opettajana. Luokan arvioineen Anton Vanha-Majamaan mukaan tarina etenee luontevasti yhden lukuvuoden läpi. Vuosi alkaa ja päättyy, mutta hahmojen elämä jatkuu. Raja fiktion ja todellisen välillä on hämärtynyt täydellisesti. Siirry arvosteluun.

2. Marley & Me (2009) perustuu journalisti John Groganin samannimiseen omaelämäkerralliseen kirjaan, jossa Grogan käyttää keskushahmona yliaktiivista Marley-koiraa kertoessaan perheensä tarinan. Elokuvan arvioineen Anton Vanha-Majamaan mukaan Marley & Me nousee luokattomien perhekomedioiden suosta esiin lähinnä juuri karismaattisten näyttelijöidensä (mm. Alan Arkin, Kathleen Turner) vuoksi – muilta osin se on laiskasti rakennettua ja katsojia aliarvioivaa hömppää. Siirry arvosteluun.

3. Hayao Miyazakin varhaisteos Laputa (1986) on teknisesti upea. Elokuvan arvioineen Anton Vanha-Majamaan mukaan animaatio on säästeliästä, mutta silti harvinaisen tyylikästä. Itsessään elokuva on hieman hengetön eepos, vaikka sen ekologinen viesti on tärkeä. Laputassa on myös jonkin verran toimintaa, eikä se välttämättä toimi perheen pienimmille niin hyvin kuin Miyazakin muut elokuvat, kuten Henkien kätkemä tai Totoro. Siirry arvosteluun.

4. Dokumentti Dr. Martin Luther King Jr. (1993) kertaa nimihenkilönsä elämän aina vuoden 1968 salamurhaan asti. Anton Vanha-Majamaalle elokuva tuo ikäviä muistikuvia yläasteen historianopettajan tuputtamista pölyisistä VHS-tallenteista. Dokkari on tyyliltään kuivakka ja halvalla tehty, koostuen yksinomaan valokuvista, TV-lähetyksistä ja muusta arkistomateriaalista. Siirry arvosteluun.

Lue myös Jaakko Kuitusen blogimerkintä Merkintöjä X:n historiasta ja Heta Kämäräisen artikkeli Pedro Almodóvarin luottonäyttelijätär Penélope Cruzista.

Kuva: Pan Vision

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202