UUTISET
DVD/Blu-ray-arvioissa mm. Zelig, Sunshine Cleaning
Julkaistu 17.10.2009 11:11 | Päivitetty 17.10.2009 14:02
sielua
Kirjoittanut:

Woody Allenin Zelig (1983) on edelleen kaikkien aikojen dokumentti tapahtumista, joita ei koskaan tapahtunut. Nerokas konsepti todellisesta jokamiehestä Leonard Zeligistä (Allen), joka kameleontin tavoin muuttui kirjaimellisesti aina seuransa kaltaiseksi, on toteutettu pettämättömällä tyylitajulla ja itseironisella huumorilla. Sunshine Cleaning (2008) on pääkaksikkonsa (Amy Adams, Emily Blunt) hyvin pinnalla pitämä indiepätkä aikuisuuden haasteista. Hehkuva kaupunki (2008) on vauhdikas kokoperheen seikkailu, jossa kaksi nuorta aikoo pelastaa enrgiapulasta kärsivän maanalaisen kaupungin. M – kaupunki etsii murhaajaa on Fritz Langin rohkea, monitasoinen ja tiukkaotteinen rikoselokuva vuodelta 1931 kertoo lapsenmurhaajasta, jonka onnistuu paeta poliisien kynsistä kerta toisensa jälkeen. Disney-elokuvan modernisoidussa versiossa Kilpajuoksu taikavuorelle (2009) lasvegasilainen taksikuski pääsee kyydittämään avaruudesta saapuneita muukalaisia.

Lue myös Aleksi Salosen essee Iranilaisuus Abbas Kiarostamin elokuvissa täältä.

Kuva: FS Film.

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202