UUTISET
Disney aikoo ostaa Marvelin
Julkaistu 01.09.2009 12:12 | Päivitetty 01.09.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

Viihdealan jättiläinen Walt Disney on ilmoittanut aikeistaan ostaa Marvel Entertainment yhtiön, joka tunnetaan mm. sarjakuvistaan ja leluistaan. Toteutuessaan kauppa tarkoittaisi sitä, että Disneyn omistukseen siirtyisivät mm. tuotemerkit Iron Man, Spider-Man ja Fantastic Four – Ihmeneloset.

Kauppa ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Disney saisi haltuunsa kaikkien edellämainittujen elokuvaoikeudet: 20th Century Fox kontrolloi edelleen Ihmenelosten, X-Menin, Wolverinen, Daredevilin ja Hopeasurffarin leffaoikeuksia. Sonylla puolestaan on hallussaan Spider-Manin valkokangasoikeudet. Tästäkin huolimatta Disneylle siirtyy suuri määrä filmausoikeuksia, mm. aiemmin mainittu Iron Man, Captain America ja The Avengers – Kostajat.

Kaupan ovat jo siunanneet molempien yhtiöiden hallitukset. Tietojen mukaan kauppa toteuteteaan suurimmaksi osaksi rahalla: Marvelin osakkeenomistajat nettoavat 30 dollaria per osake ja saavat lisäksi arviolta 0,745 Disneyn osaketta jokaista omistamaansa Marvel-osaketta kohtaan.

Koko kaupan arvoksi on ilmoitettu huikeat 4 miljardia dollaria.

Lähde: Nuke the Fridge
Kuva: Marvel

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202