UUTISET
Disney aikoo ostaa Marvelin
Julkaistu 01.09.2009 12:12 | Päivitetty 01.09.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

Viihdealan jättiläinen Walt Disney on ilmoittanut aikeistaan ostaa Marvel Entertainment yhtiön, joka tunnetaan mm. sarjakuvistaan ja leluistaan. Toteutuessaan kauppa tarkoittaisi sitä, että Disneyn omistukseen siirtyisivät mm. tuotemerkit Iron Man, Spider-Man ja Fantastic Four – Ihmeneloset.

Kauppa ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Disney saisi haltuunsa kaikkien edellämainittujen elokuvaoikeudet: 20th Century Fox kontrolloi edelleen Ihmenelosten, X-Menin, Wolverinen, Daredevilin ja Hopeasurffarin leffaoikeuksia. Sonylla puolestaan on hallussaan Spider-Manin valkokangasoikeudet. Tästäkin huolimatta Disneylle siirtyy suuri määrä filmausoikeuksia, mm. aiemmin mainittu Iron Man, Captain America ja The Avengers – Kostajat.

Kaupan ovat jo siunanneet molempien yhtiöiden hallitukset. Tietojen mukaan kauppa toteuteteaan suurimmaksi osaksi rahalla: Marvelin osakkeenomistajat nettoavat 30 dollaria per osake ja saavat lisäksi arviolta 0,745 Disneyn osaketta jokaista omistamaansa Marvel-osaketta kohtaan.

Koko kaupan arvoksi on ilmoitettu huikeat 4 miljardia dollaria.

Lähde: Nuke the Fridge
Kuva: Marvel

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202