UUTISET
Commando, Robotti rakastuu ja Scream uusiksi
Julkaistu 06.06.2009 11:11 | Päivitetty 06.06.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Hollywoodin studiot ovat ilmeisesti yksissä tuumin päättäneet uudistaa kaikki elokuvat, joilla on ikää vähintään 10 vuotta. Tämän viikon kolme viimeisintä remake-uutista koskevat elokuvia Commando (1985), Robotti rakastuu (1986) ja Scream (1996).

Etenkin Ison-Arskan elokuvat ovat viimeaikoina olleet suosittuja: ehostukseen ovat jo joutuneet Predator (1987) ja Total Recall (1990) ja nyt siis myös Commando. Tämä tieto perustuu australialaisen RCI lehden saamiin tietoihin. Mitään tarkempaa projektista ei kuitenkaan kerrottu.

Internet-julkaisu Worst Previews muistuttaa, että Commandosta on jo tehty remake. Tämä tapahtui viime vuonna venäläisten toimesta. Nimeksi elokuva sai D-Day (Den’ D). Katso trailerivertailu alkuperäiseen Arskan Commandoon. (YouTube)

Dimension Films on puolestaan pestannut jo toisen käsikirjoittajan muokkaamaan Robotti rakastuu nimistä kokoperheen sci-fijännäriä uuteen uskoon. Alkuperäisessä John Badhamin versiossahan älykäs armeijan kehittämä robotti numero 5 karkasi ja… rakastui. Studion edustajan mukaan robottiteknologia on kehittynyt siitä mitä se alkuperäisen version aikaan oli ja siksi on korkea aika päivittää tämäkin raina.

Viikon viimeinen uusintafilmatisointi-uutinen koski Wes Cravenin ohjaamaa teinikauhuklassikkoa Scream, josta on pyörinyt huhuja aiemminkin, mm. viimeksi alkuvuodesta, jolloin alkuperäiskynäilijä Kevin Williamson suunnitteli tekevänsä jatkoa täysin uusin näyttelijävoimin.

Niin se mieli muuttuu, sillä nyt Williamson haluaakin tehdä “uusvanhan version”. Tai jopa versioita, kenties jopa uuden trilogian. Williamsonin kerrotaan parhaillaan haalivan elokuvasarjan alkuperäistähtiä mukaan. Ainakin avioparia Courteney Cox / David Arquette on jo ehditty kosiskelemaan, mutta päätähti Neve Campbell ei ole vielä antanut kuulua itsestään. Sekavaako? Aivan varmasti, sillä vielä ei ole edes varmaa tehdäänkö uudesta (tai uusista) Screameistä “uusversiot” vai jatkuuko loppuunkaluttu murhasarja uusin ideoin. Toistaiseksi projekti kulkee työnimellä Scream IV ja sille on jo, kumma kyllä, lyöty ensi-iltapäiväkin lukkoon. Valmista pitäisi olla jo ensi vuoden lokakuussa.

Aiemmat Screamit ohjannut Craven on antanut medialle lyhyen lausunnon. Hän kertoi tutustuvansa ensin huolella käsikirjoitukseen ja vasta sitten päättävänsä asiasta. Tästäkin huolimatta Cravenin huhutaan jo työskentelevän täydellä teholla tämän uuden version parissa. Jääkäämme siis seurailemaan tilanteita.

Lähde: Worst Previews

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202